Spør en spesialist i plastisk kirurgi

 

Hva er rectusdiastase?

Rectusdiastase er det samme som "sprengte magemuskler". Hos noen pasienter kan den vanligvis relativt sentralt liggende rette magemuskel (Musculus rectus abdominis) gli til hver sin side. Mulige årsaker kan være svangerskap, hormonelle forandringer eller høyt intraabdominalt trykk. Pasienter med en slik muskelfraglidning har ofte en utspilt mageform (pseudogravid utseende) og selv iherdig trening fører sjelden til bedring. Tilstanden kan korrigeres samtidig med en bukplastikk idet magemusklene blir samlet og sydd på plass.

Kan jeg bli gravid etter en bukplastikk?

Ja, det er det ingenting i veien for. Men du vil kunne risikere at huden og magemusklene som har blitt korrigert tøyer seg ut igjen.

Blir jeg kvitt arr fra keisersnitt ved en bukplastikk?

Som regel vil vi kunne ta utgangspunkt i et keisersnittarr ved en bukplastikk og samtidig korrigere eventuelle hudinndragninger, men dette avhenger av hvor keisersnittet er plassert.

Kan jeg oppnå flatere mage uten arrene fra bukplastikk?

Dersom problemet primært er lokaliserte fettansamlinger, og i liten grad hengende hud, vil det kunne være nok å gjøre fettsuging gjennom noen små hull på magen. Huden vil i varierende grad trekke seg sammen etter en fettsuging. Dette krever en individuell vurdering hos våre plastikkirurger.

Jeg har gått ned mange kilo etter en slankeoperasjon. Er en full bukplastikk aktuelt for meg?

En full bukplastikk kan være aktuelt, men som regel vil det være nødvendig med en utvidet prosedyre (T-snitt, body-lift el.l).

Hvem egner seg ikke for brystforstørrelse?

  • Personer med spiseforstyrrelse
  • Personer som lider av dysmorfofobi (BDD), en overdreven opptatthet av en innbilt, eventuelt reell, men minimal defekt i pasientens utseende, og fører til betydelig ubehag.
  • Amming skal være avsluttet minst tre måneder før eventuell operasjon