Brystforstørrelse: Få større bryster med silikon

Ved brystforstørrelse legges silikonproteser inn i brystene for å gi dem en fastere og større form. Operasjonen regnes i de aller fleste tilfeller som rent kosmetisk, så du kan ikke få den dekket av staten. Du har heller ikke krav på sykemelding. Derfor velger mange å ta brystforstørrelse i tilknytning til ferien.

Operasjonen har siden 60-årene vært et av de vanligste inngrepene innen kosmetisk kirurgi. Protesene har gjennomgått stadige forbedringer. Silikonproteser er vanligvis fylt med silikongelé. I Norge brukes nesten utelukkende proteser av silikon.

Fakta

Silikon ble brukt i 80% av alle brystforstørrelser i USA i 2015. For de resterende 20% ble proteser som inneholder saltvann brukt. I Norge er det sannsynlig større forskjell mellom silikon og saltvann.

Silikon

Alle implantatene som brukes ved brystforstørrelse har et ytre skall som består av fast silikon. Fyllstoffet inni protesen kan være flytende eller fast silikongele, saltvann, hydrogel etc. Det finnes også forskjellige former på protesene. Anatomiske proteser er runde, noen er fylt med fastere silikon som gjør at de kan formes til f.eks en dråpeform. Protesens profil kan også variere. Noen er flate, mens andre har en høyere profil.

Brystforstørrelse fordeler seg slik i de forskjellige aldersgrupper:
13-19 år: 3%
20-29 år: 29%
30-39 år: 37%
40-54 år: 29%
Over 55 år: 2%
Tallene er fra USA (2015). Kilde: ASPS

 

Du bør gjøre et grundig forarbeid før du kontakter en klinikk for å forstørre brystene. Sammenlign flere klinikker og forsikre deg om at klinikken er seriøs og bare benytter godkjente spesialister.

 

Til forsiden om plastisk kirurgi

Pris på brystforstørrelse med silikonproteser

Brystforstørrelse vil i Norge i praksis si innlegging av brystproteser med silikon.

Pris oppgis vanligvis som fra-pris. Den endelige prisen avtales under konsultasjon hos kirurgen.

Godkjente spesialister i plastisk kirurgi

Fakta

Mange tror at plastisk kirurgi er dyrt i Norge, men det er det ikke når vi sammenlikner oss med andre land. Gjennomsnittlig pris på en brystforstørrelse i USA i 2015 var $3822. I skrivende stund vil det tilsvare 32.188 norske kroner. Hos Volvat Stokkan i Trondheim er prisen i skrivende stund 32.900.

 

Les mer om brystforstørring og silikon